Buurtacademie

Mogelijkheden voor cursussen of workhops en dan ook nog in je eigen dorp!

Creatief met bloemen (zomereditie)

Creatief met bloemen afsluiten met een zomerworkshop? Hiervoor hebben inmiddels 8 personen zich opgegeven. Wie heeft hier nog meer belangstelling voor? Geef dit zo snel mogelijk door aan de contactpersonen van de Buurtacademie, zodat zij een avond in juli kunnen plannen.

Website bouwen

Deze cursus is door 5 deelnemers gevolgd onder deskundige leiding van Stefan Schonewille. Men heeft geleerd hoe een website op te zetten en te beheren. Van theorie naar opmaak, aanmaken van pagina’s, tekst maken, foto’s plaatsen en een menu aanmaken tot het online zetten van een website. Een cursist heeft inmiddels al een leuke website.

Kinder-EHBO (volwassenen)

Cursus EHBO aan baby's en kinderen (8 uur)
Inclusief reanimatie, gebruik van de AED en EHBO bij veelvoorkomende ongevallen.

  • Vanaf 110 euro p.p.
  • Bij goed gevolg: Rode Kruis certificaat, goedgekeurd door de rijksoverheid voor gastouders (2 jaar geldig)

Er zijn 15 opgaven dus de cursus kan worden georganiseerd. Iedereen heeft zijn voorkeur van dagdeel mogen aangeven en de meeste wilden graag op 2 zaterdagochtenden. Dit voorjaar lukte het niet meer om instructeurs te krijgen vandaar dat het nu georganiseerd wordt in het najaar op 20 oktober en 3 november.

Tai Chi Tao

Vanaf september zal er om de 14 dagen weer gestart worden met Tai Chi TAO op de woensdagavond. Tai Chi Tao is een lichaamsbeweging welke de vitaliteit van lichaam en geest bevorderd. De docente is Marjolein Slikkerveer uit Hooghalen! Tai Chi Tao is er voor iedereen, jong en oud. De lessen starten om 19.45 uur in dorpshuis De Weidehoek. Indien u belangstelling heeft bent u van harte welkom en kunt u zich aanmelden bij de contactpersonen van de Buurtacademie Wijster.

Graag zien we jullie bij een leuke workshop of cursus!

  • Anja Gerding tel. 562749
  • Bertie Tjarks tel. 562330 (na 18.00 uur) mail. email


Wat is de Buurtacademie?

De Buurtacademie is een vorm van volwasseneneducatie. Een vorm waarin de deelnemers centraal staan. Op basis van hun vraag en belangstelling wordt een aanbod gedaan. Deelnemen aan korte cursussen is goedkoop en vindt plaats in je eigen woonplaats.

Daarmee is de Buurtacademie in veel dorpen van Midden Drenthe de afgelopen jaren een begrip geworden. Inmiddels bestaan er in 16 dorpen werkgroepen die cursuswerk voor volwassenen organiseren onder de vlag van de Buurtacademie.Werkers van Welzijn Midden Drenthe ondersteunen de lokale werkgroepen.

Veelal gaat de cursusinhoud over vaardigheden en kennis die je in het dagelijks leven nodig hebt. Die cursussen worden dan betaald door de Gemeente Midden Drenthe en uitgevoerd door docenten van het Drenthe College. Zulke cursussen worden ook wel WEB cursussen genoemd. WEB staat voor Wet Educatie en Beroepsonderwijs. Het gaat dan bijvoorbeeld om een basiscursus Computergebruik voor mensen die nog nooit met zo’n apparaat hebben gewerkt. Of om een cursus BHV (Bedrijfshulpverlening) of IVA (Instructie Verantwoord Alcoholgebruik) voor vrijwilligers van een dorpshuis. Daarnaast organiseren de werkgroepen ook cursussen met een meer recreatief karakter. Bijvoorbeeld een cursus Drentse Taol, leren bridgen, digitale fotobewerking of een avondje wijnproeven. Deze cursussen worden niet betaald met WEB gelden. Zulke cursussen worden ook wel verzorgd door bewoners uit het dorp omdat ze er aardigheid in hebben om kennis en kunde over te dragen.

Het cursuswerk wordt zoveel mogelijk afgestemd op de behoeften die er bestaan in het dorp. In onze dorpskrant wordt maandelijks verslag gedaan over het cursusaanbod.

Heeft u verder nog goede ideeën of u wil zich opgeven, bel of mail dan naar……..

  • Anja Gerding tel. 562749 mail.
  • Bertie Tjarks tel. 562330 (na 18.00 uur) mail. email