Update verbouwing nieuwe jeugdsoos Twick en KOKO

De nieuwbouw is al een tijdje klaar, maar nu rest de inrichting nog. De jeugd is hier druk mee bezig en de meeste voorbereidingen zijn al getroffen. We willen graag alle vrijwilligers (alvast) bedanken voor hun inzet. Zonder het dorp zou het niet mogelijk zijn om de soos in te richten. Maar we zijn er nog niet!

Verbouwing

De huidige stand van zaken

Het globale idee van de jeugd ligt erg in de trend van een “bruin café”. Dit betekend dat er gebruik wordt gemaakt van hout en houtkleuren. De jeugd heeft een duidelijk plan die ze willen uitvoeren. Alle wanden zijn nu geschilderd door vrijwilligers. Daarnaast zijn er plinten aan het plafond geïnstalleerd en hebben we de kozijnen geverfd. De tegels voor het sanitair hebben wij via Bart Kranen kunnen regelen. Dankzij Dennis Langenburg hangen de wandtegels in de toiletten aan de muur. Rondom de nieuwbouw liggen ook nieuwe tegels. Hiervoor hebben wij veel hulp gekregen van Johan Brandsma en Bennie Benak.

De verdere planning

In samenwerking met Hilleginus Reinds (Bouwbedrijf Hilbo) en Jan Mulder zullen de vloertegels gelegd worden en worden alle tegels gevoegd. Daarna zal het plafond worden gespackt door Jacco Kleine van de Snackkarre. Ook hebben wij hulp gekregen bij één van de lastigste onderdelen van de inrichting, de vloer. Hiervoor zijn we erg dankbaar. Jans Dobben van Dobben Wooncentrum in Westerbork gaat deze vloer leggen. Als één van de laatste onderdelen zullen wij eigenhandig een bar en kast gaan maken. Hier zijn we nog hulp bij nodig!

Vrienden van Twick

Eind 2015, begin 2016 zijn we langs de (meeste) lokale ondernemingen gegaan met het voorstel om een “vriend van Twick” te worden. Dit is een groot succes geworden, wij hebben er veel geld mee opgehaald voor de verbouw. Omdat dit al weer een tijd geleden is willen wij graag mededelen dat we dit niet vergeten zijn, nogmaals bedankt! Het bord waar alle “Vrienden van Twick” op komen te staan, zal in het halletje bij de ingang worden geplaatst. Zodra dit bord er hangt, zullen wij de deelnemende ondernemingen hiervan op de hoogte stellen. Mocht u hier als lokale ondernemer nog interesse in hebben, maar hebben wij u gemist? Dan kan u contact op nemen met Julian Kuipers (06 - 29 49 55 04 of twick_wijster@hotmail.com)

Ideeën of interesse?

Heeft u leuke ideeën of spullen voor de inrichting van de jeugdsoos? Dan zullen wij het erg waarderen als u contact met ons opneemt! Ook is alle hulp van harte welkom! Zeker bij het bouwen van de bar zijn wij nog een paar handige mensen nodig. Wij willen graag alle (toekomstige) vrijwilligers bedanken voor hun inzet!

Twick Wijster
www.facebook.com/jeugdsoostwick
twick_wijster@hotmail.com