Doe mee met IkPas Midden-Drenthe

Geplaatst op:

Ga de uitdaging aan. Zet je alcoholgebruik op pauze met IkPas.

Heb je goede voornemens voor 2019 en wil je het nieuwe jaar fris beginnen? Doe dan mee met IkPas Midden-Drenthe en ga de uitdaging aan om te proberen 30 dagen geen alcohol te drinken.

Alcohol is voor veel mensen een vast onderdeel van het dagelijkse leven en het is aanwezig bij allerlei gelegenheden: bij een geboorte, een verjaardag, maar ook gewoon omdat het weekend is, bij het uitgaan en na de sport. Vaak drinken mensen dan ook omdat het een gewoonte is.

IkPas Midden-

Om dit gewoontegedrag te doorbreken is er vanuit Welzijnswerk en het CJG Midden-Drenthe het initiatief gekomen om IkPas te organiseren in Midden-Drenthe. IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Door de ervaringen tijdens de IkPas-periode word je je bewuster in het maken van een keuze om wel of niet te drinken, doorbreek je vastgeroeste patronen en is alcohol niet meer vanzelfsprekend.

Waarom zou ik het doen, mijn alcoholgebruik op pauze zetten?

Uit onderzoek blijkt dat mensen die geen alcohol drinken beter slapen, zich fitter voelen, betere sportprestaties leveren, afvallen of een schonere huid hebben. Ook blijkt dat een maandje detoxen positief kan zijn. Je geeft je lijf een tijdje rust en voelt je daar beter onder.

Durf jij de uitdaging aan?

Meld je dan aan voor de Ik Pas – uitdaging. Deelname is gratis. Het project start op 1 januari (het tijdstip op 1 januari kies je zelf) en eindigt 30 januari. Aanmelden kan via www.ikpas.nl. De deelnemers worden gevraagd zich ook aan te melden via de facebookpagina van Ik Pas Midden-Drenthe https://www.facebook.com/welzijnswerkmd/. Je krijgt dan het Ik Pas-bandje gratis thuisbezorgd en je kan met andere deelnemers in contact komen. Je kunt je ook aanmelden via e-mail: h.kamps@welzijnswerkmd.nl of per telefoon 088-1651293.

welzijnswerk