Fietsen op de VAM-berg

VAM-berg geopend voor fietsers!

Donderdag 18 oktober is de Col du VAM officieel geopend met een korte etappe over één van de nieuwe fietsroutes.

Col du VAM

Fietsen op het parcours

Op het fietsparcours op de VAM-berg geldt eenrichtingsverkeer. Het fietsparcours bestaat uit drie klimroutes en één afdaling. De routes op de VAM-berg zijn in totaal 2100 m lang en hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Op de meest noordelijke route vind je aan het einde van het parcours een keienstrook met een stijgingspercentage van 15%.

Bord Col du VAM
Vergroting

droneshot Col du VAM

Download GPX route VAM-berg/Col du VAM

Mountainbiken en wandelen

Het fietsparcours is niet de enige recreatieve ontwikkeling op de VAM-berg. Er komen ook nieuwe wandelroutes en een mountainbikeparcours. In het najaar van 2018 wordt naar verwachting de eerste fase van het mountainbikeparcours aangelegd. Dan start ook de aanleg van een verbindingsroute door het Philipsbos en een extra parkeervoorziening aan de zuidzijde van de berg. Tot het mountainbikeparcours klaar is kunnen mountainbikers uiteraard gebruik maken van het fietsparcours.

Mountainbiken op het onverharde gedeelte
is niet toegestaan!


Zie ook:

Duizenden fietsers op VAM-berg afgelopen weekend

Wijster landelijk nieuws om opening Col du VAM

Uitnodiging Grand Depart Col du VamDe VAM-berg is dé berg van Drenthe! In 2018 gaat deze berg open voor iedereen en kan iedereen de VAM-berg bedwingen. Of het nou op de racefiets, mountainbike, handbike of lopend is.

In het project Fietsen op de VAM-berg werkt provincie Drenthe aan een nieuw fietstracé op de VAM-berg. Een fietstracé met fietspaden van vier meter breed, geschikt voor in principe alle fietsers. Daarnaast komt er op de berg een mountainbikeparcours en worden nieuwe wandelpaden aangelegd.

In het ontwerp voor het fietstracé is aandacht voor de aansluiting van bestaande wegen op het nieuwe tracé en blijft de werkweg naar afvalverwerker Attero toegankelijk. Ook kruist het fietstracé zo min mogelijk met de wandelpaden en is zijn er parkeerterrein opgenomen in het ontwerp.

De aanleg van het nieuwe fietstracé is gestart in de nazomer van 2018. Provincie Drenthe werkt in dit project samen met Attero, Afvalzorg, gemeente Midden-Drenthe en inwoners in de omgeving van de VAM-berg.

Vragen en opmerkingen

Bij vragen, opmerkingen en/ of klachten hebben over het beheer en onderhoud op de VAM-berg en over evenementen kunt u contact opnemen via de gegevens hieronder.

Col du VAM

Col du VAM

Bron en meer informatie:

Meer informatie is te vinden op:
Provincie Drenthe Op Fietse