Let op: voorkom dubbele maandlasten!

Geplaatst op:

Hoe voorkomt u een dubbele maandlast bij de komst van uw glasvezelaansluiting? Momenteel heeft u waarschijnlijk een abonnement lopen bij een landelijke partij voor televisie, internet en telefonie. Misschien zelfs wel voor internet, telefonie en televisie afzonderlijk.

Sterk Midden Drenthe

Om straks een gemakkelijke overstap te kunnen maken naar de provider van uw keuze op ons netwerk is het raadzaam geen nieuwe contracten meer af te sluiten. Een nieuw contract met KPN, Ziggo of één van de andere landelijke spelers betekent namelijk altijd weer een periode van minimaal 1 jaar waarin u niet vrij kunt overstappen naar het netwerk van Sterk Midden-Drenthe.

Wat als ik nog vast zit aan mijn huidige abonnement tot een bepaalde datum?

In principe houdt Sterk Midden-Drenthe rekening met lopende abonnementen. Mocht u, zodra het glasvezel geleverd kan worden, nog vastzitten aan een abonnement bij een andere provider, dan zullen wij niet meteen abonnementsgelden gaan innen. Deze ‘uitlooptijd’-regeling geldt tot 1 januari 2018. Vandaar onze oproep om na 1 januari 2017 geen nieuwe (jaar)contracten meer af te sluiten. U voorkomt dan dubbele kosten in 2018.

Wat als ik al langer bij mijn huidige provider zit en per maand kan opzeggen?

Heeft u momenteel een abonnement bij een landelijke speler, dat al langer dan een jaar loopt, dan wordt deze altijd stilzwijgend met een maand verlengd - zolang u niet opzegt. U bent dan niet gebonden voor langere tijd en vrij om per maand op te zeggen. Het ideale uitgangspunt om straks zo snel mogelijk over te stappen op ons glasvezelnetwerk.

Ons advies

Zorg dat u geen nieuwe (jaar)contracten meer afsluit met de landelijke providers waardoor u voor langere tijd aan een abonnement gebonden bent. Dit betekent namelijk dat u wellicht voor dubbele kosten komt te staan én/of dat het langer duurt voordat u kunt profiteren van de supersnelle verbinding die door onze providers Plinq of Netvisit via het glasvezelnetwerk wordt aangeboden.

Want één ding is zeker: het glasvezelnetwerk gaat er zeker komen in 2017!


Inschrijven voor glasvezel

Heeft u zich nog niet ingeschreven voor een abonnement bij één van de twee providers van Sterk Midden-Drenthe? Doe dat dan nog snel. Zolang de graafwerkzaamheden niet zijn begonnen, betaalt u geen hoge extra kosten.