Glasvezel

Nieuwsbrief Sterk Midden Drenthe 28-01-2016

Beste lezer van de nieuwsbrief,

U vindt het vast nogal stil rondom Stichting Sterk Midden Drenthe. De campagne is voorbij, alle borden en banners zijn uit het straatbeeld verdwenen, geen voorlichtingsavonden meer en geen enthousiaste ambassadeurs op de stoep. Maar Sterk Midden Drenthe staat natuurlijk niet echt stil. Het bestuur is achter de schermen druk bezig met de vervolg- stappen. In deze nieuwsbrief praten we u bij.

Ten eerste een belangrijke mededeling

Aan iedereen die door XS4ALL (KPN) is benaderd voor een kosteloze omzetting van ADSL naar VDSL, waarbij snelheden tot 100mb/sec worden voorgehouden. U moet zich realiseren dat de kans groot is dat u te ver van een centrale schakelkast met versterking woont om deze hoge snelheid daadwerkelijk te kunnen ontvangen. Daarnaast moet u opletten dat u zich niet stilletjes verplicht tot een verlenging van uw opzegtermijn met een jaar of twee. Ons advies: hap niet meteen toe op deze surrogate oplossing en wacht nog heel even totdat wij het glasvezelproject rond hebben.

Verder.. Wat gebeurt er momenteel?

In onderstaand filmpje wordt uitgebreid uitgelegd wat er gebeurd is sinds de campagne afliep en wat er momenteel gebeurt. Nieuwsgierig? Bekijk onderstaande video:

BEKIJK HIER DE VIDEO

Wat gebeurt er straks?

Inschrijvingen tellen, een aannemer vinden en leningen afsluiten, daar komt het in het kort op neer. Maar er speelt nog meer. De onderstaande tabel is een voortgangsrapport. Het laat zien waar we nu staan, wat er afgestreept is en wat er nog gaat komen. De tabel maakt duidelijk dat het project niet 1-2-3 rond is, en dat er, mócht alles voorspoedig verlopen en er zich geen concurrerende partijen aandienen, in de zomer gestart kan worden met de aanleg van de glasvezel.

voortgang project
Klik voor vergroting

Wat houdt de marktconsultatie in?

De marktconsultatie omtrent het glasvezelproject is midden januari de deur uitgedaan. Nog tot midden februari kan een concurrerende commerciële partij zich opwerpen om een breedbandnetwerk in de gemeente aan te leggen. Gebeurt dat niet, dan zullen wij de realisatie op ons nemen. Wilt u meer lezen over de marktconsultatie? Klik dan hier

Kan ik mij nu eigenlijk nog inschrijven?

Jazeker! Nu zelfs nog gratis, zolang de zoektocht naar een aannemer (de aanbesteding) gaande is. Zodra de aanbesteding rond is en deze op de website van Sterk Midden Drenthe gepubliceerd wordt, gaan de volgende fases in werking treden:

Fase 1: Aan bewoners en bedrijven die zich inschrijven voordat de opdracht contractueel toegekend wordt aan een aannemer, wordt 75 euro (excl. BTW) (wordt zo'n €90) in rekening gebracht. Deze aansluitkosten zijn nodig om het adres te verwerken in het collectieve aanlegproces.

Fase 2: Bewoners en bedrijven die zich inschrijven nadat de aanlegopdracht contractueel is vastgelegd, maar nog voordat de graafploeg in actie is gekomen, betalen 300 euro (excl. BTW) (wordt zo'n €360).

Fase 3: Vanaf het moment dat de graafploeg het huis voorbij is worden de werkelijke aanlegkosten in rekening gebracht aan de nieuwe abonnementhouder. Deze kosten kunnen flink oplopen omdat de totale afstand van de glasvezelroute tot en met de huisaansluiting moeten worden doorberekend. Daarnaast moet er onder andere opnieuw een graafploeg op pad en een monteur ingeroosterd worden om de aansluiting te realiseren.

Waar is de winkel van SMD gebleven?

Stichting Marktverkenning Sterk Midden-Drenthe is per 7 januari verhuisd van de winkel aan de Brinkstraat in Beilen naar een kantoor aan de Weijerdstraat 7 (9411 PJ) te Beilen. Het nieuwe onderkomen van de stichting heeft kantoorruimte, vergaderruimte, opslag- en archiefruimte. Hier zullen wij onze werkzaamheden voortzetten. Overigens is ons telefoonnummer gelijk gebleven. (0593 - 76 00 21)

Tot zover de update. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Stichting Sterk Midden Drenthe

Sterk Midden-Drenthe

Vind jij ook dat glasvezel zo spoedig mogelijk moet zijn gerealiseerd?

Meld je dan nu aan via onze website