Glasvezel

Nieuwsbrief Sterk Midden Drenthe 30 september

Overheid en burgers tonen participatiekracht
Het Glasvezelnetwerk Sterk Midden-Drenthe gaat er komen!

De gemeenteraad van Midden Drenthe heeft gisteravond unaniem ingestemd met het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders om een lening te verstrekken aan de Coöperatie Sterk Midden-Drenthe. Door de lening van 2,75 miljoen euro van de gemeente en de lening van 10,25 miljoen euro van de provincie Drenthe kan de aanleg van het glasvezelnetwerk in de buitengebieden van de gemeente worden gefinancierd. Vrijdag 30 september worden de lening overeenkomsten tussen provincie, gemeente en coöperatie ondertekend.

Inmiddels loopt de Europese aanbesteding van de aanleg van het netwerk sinds juli van dit jaar en de verwachting is dat op 1 november bekend wordt welke aannemer het glasvezelnetwerk mag aanleggen. Volgens onze tijdsplanning gaat dan in januari de schop in de grond en is het gehele netwerk in de tweede helft van 2017 operationeel. Dat wil zeggen is iedereen met abonnement aangesloten en beschikt dan over de meest moderne internetaansluiting.

Wij zijn blij te kunnen constateren dat de taken van de Stichting marktverkenning Sterk Midden-Drenthe succesvol zijn uitgevoerd. Het bestuur van de stichting bedankt alle vrijwilligers voor hun tomeloze inzet, en die uiteindelijk tot dit mooie resultaat heeft geleid. Het stokje zal van de stichting worden overgenomen door de Coöperatie Sterk Midden-Drenthe, die het netwerk gaat aanleggen en beheren. Aanstaand weekend gaat de website van de Coöperatie Sterk Midden-Drenthe de lucht in. www.sterkmiddendrenthe.nl

Het bestuur van de Stichting Marktverkenning Sterk Midden-Drenthe en het bestuur van de Coöperatie Sterk Midden-Drenthe zijn ontzettend blij met deze mijlpaal en bedanken nogmaals niet alleen de vrijwilligers, maar ook de ambtenaren en bestuurders van de gemeente Midden-Drenthe en de Provincie Drenthe en diverse belangenorganisaties binnen onze gemeente voor hun geduld en medewerking.

Dit is het moment, als dat nog niet is gebeurd, om alsnog in te schrijven voor een abonnement bij één van onze providers.

Samen Sterk, Samen voor Glasvezel
Bestuur Stichting Marktverkenning Sterk Midden-Drenthe
Bestuur Coöperatie Sterk Midden-Drenthe
Stichting Marktverkenning Sterk Midden Drenthe
Weijerdstraat 7 | 9411 PJ Beilen | 0593 - 760021
Vind jij ook dat glasvezel zo spoedig mogelijk moet zijn gerealiseerd?
Meld je dan nu aan via onze website www.sterkmiddendrenthe.nl/aanmelden

Sterk Midden-Drenthe