Zelf zonne-energie opwekken?

Zelf zonne-energie opwekken? U kunt nog gebruik maken van de zonnelening! Inwoners van Midden-Drenthe kunnen tegen een lage rente geld lenen om energie op te wekken voor hun woning. De campagne Zon Zoekt Drent 2015 geeft u de mogelijkheid om een zonnelening af te sluiten! Wees er snel bij want velen hebben hier al gebruik van gemaakt. Maar, het kan nog!

Begin juni is er in het gemeentehuis een bijeenkomst geweest waar informatie verkregen kon worden over Zon Zoekt Drent. Een druk bezochte bijeenkomst waarna veel zonneleningen zijn afgesloten. En wat is er nu mooier om op deze manier zelf uw zonne-energie op te wekken?

Zon Zoekt Drent

De gemeente Midden-Drenthe, provincie Drenthe, SNN en de Natuur en Milieufederatie Drenthe willen met de campagne Zon Zoekt Drent samen zorgen voor meer megawatt zonne-energieopwekking in Drenthe. De gemeente en de provincie Drenthe trekken in 2015 in totaal € 680.000,-  uit voor leningen voor de inwoners, zodat er zonnepanelen gekocht kunnen worden. Inwoners kunnen tegen een lage rente maximaal 7.500 euro van de provincie en de gemeente lenen.

Is uw woning geschikt?

Op www.middendrenthe.nl vindt u een zonnekaart. Op deze kaart kunt u binnen een paar muisklikken zien of een dak van uw woning geschikt is voor zonnepanelen. De kaart geeft ook gelijk aan wat een dak aan energie kan opleveren en hoeveel geld het uiteindelijk opbrengt.

Drents Energieloket

Op www.drentsenergieloket.nl kunt u terecht voor vragen over het energiezuiniger maken van uw woning. Welke stappen kunt u nemen? Wat is er allemaal mogelijk? Zijn er subsidies voor? Het Drents Energieloket voorziet u van onafhankelijke adviezen en is niet gelieerd aan bedrijven. Meer informatie is ook te vinden op www.zonzoektdrent.nl