AED-team Wijster opzoek naar vrijwilligers

Geplaatst op:

In Wijster is een team vrijwilligers beschikbaar om in geval van nood te kunnen reanimeren bij een hartstilstand. Wijster heeft dan ook een '6-Minutenzone'.

Indien bij de alarmcentrale een melding van een reanimatie binnenkomt, dan worden er meteen 2 ambulances op weg gestuurd naar het slachtoffer.
Tegelijkertijd krijgen 5 deelnemers aan de 6 minuten zone een SMS met de tekst: "Ga naar het slachtoffer en start de reanimatie."
Tevens krijgen 5 vrijwilligers een SMS met de tekst: "Haal de AED en ga naar het slachtoffer." (Adres en route staan in de SMS.)
Van de vrijwilligers wordt verwacht dat zij doorgaan met de reanimatie tot het ambulance personeel ter plekke is.

Er zijn in Wijster 2 AED’s (Automatische Externe Defibrillator) beschikbaar om levens mee te redden. 1 hangt bij de sporthal en de andere hing tot voor kort bij “De Knapzak”. Deze is onlangs verplaatst naar “De Zwarte van Loon”.

AED

Het team van AED Wijster is op zoek naar nieuwe vrijwilligers om het team uit te breiden. Als u al een reanimatie certificaat hebt kunt u zich als vrijwilliger aanmelden via www.hartslagnu.nl. Mocht u graag willen leren reanimeren stuur dan een mail naar e-mail(geen link)
Bij voldoende respons komt er een cursus. Tevens komt u dan op de maillijst voor een herhalingsles.

Het enige dat van de vrijwilligers wordt verwacht is dat ze 1 keer per jaar een herhalingsles volgen. Deze lessen worden gegeven in De Weidehoek. De volgende herhalingsles staat gepland voor 12 november 2018.

Het AED-team wil Gretty bedanken voor het beschikbaar stellen van de gevel van “De Zwarte van Loon” en “Appelmelk technische dienstverlening” voor het verplaatsen van de AED.