Vanuit de Zuiderenk

Geplaatst op:

Sint en Kerst

De mooie tijden komen er weer aan en dat is zowel te merken aan de kinderen als aan de aankleding van onze school. Voor de kinderen is het altijd weer een spannende tijd en dat ervaren we in de klas en op het schoolplein. Ik denk dat de ouders thuis hier ook wel een graantje van meepikken. De school is prachtig versierd door enthousiaste ouders en wanneer je de school binnenstapt hoef je niet te twijfelen in welk jaargetijde wij ons bevinden. Er werd fanatiek geknutseld door de kinderen en de ene Sinterklaas na de andere Piet werden fanatiek in elkaar gezet.

Op 5 december was het dan zo ver. ‘Heerlijk dagje is gekomen, het is de dag van Sinterklaas’. Sint deed wederom op spectaculaire wijze onze school aan in een boot op een trailer achter een auto. Om 08.30 uur stonden we met z’n allen buiten met een vol verwachting kloppend hart. Ook dit jaar was het weer de vraag of de goede Sint wel zou komen, maar elk jaar komt hij ons toch weer verrassen. De hele ochtend bezocht hij de verschillende klassen en om 12.00 uur nam hij weer afscheid.

Sint is nog niet de deur uit of de hele school wordt alweer volledig kerstproof gemaakt door dezelfde groep enthousiaste ouders. Ook op dit moment wordt er weer naar hartenlust geknutseld, maar nu zijn het de kerstbomen, de kerstklokken , de kerstmannen die in een trotse kinderhand onze school verlaten. Donderdag 21 december vieren we op traditionele wijze ons Kerstfeest met de kinderen en de ouders. De kinderen genieten eerst van een heerlijk kerstbuffet, bereid door de verschillende ouders, en al tijdens het buffet staat de ouderraad met een hapje en een drankje bij de hoofdingang om gezellig met ouders en belangstellenden afscheid te nemen van dit kalenderjaar. Dit alles gebeurt tussen 17.30 uur en 19.00 uur op donderdagavond 21 december.

Op 22 december krijgen de kinderen om 12.00 uur hun welverdiende kerstvakantie.

Namens de Zuiderenk wensen we u:

PRETTIGE KERSTDAGEN EN EEN GEZOND EN VOORSPOEDIG 2018.

Dolf Dekker
Directeur.
Logo Zuiderenk