Snoeigroep Wijster

Snoeigroep Logo

Wijster groeit

Geplaatst op:

In maart breidt ons dorp uit met maar liefst zestien nieuwe en bijzondere bewoners. Zij stammen af van eerbiedwaardige families met bijzondere namen: Kordia, Regina, Opal, Brederode, Schone van Boskoop. Ook hele chique, van franse origine: Reine Claude d’Oullins en Beurreé Hardy. U heeft het wellicht al geraden. Het zijn fruitbomen: kersen, pruimen, appels en peren. Dankzij een actie van Landschapsbeheer Drenthe kon de snoeigroep Wijster aan haar snoeiklanten een aanbod doen voor aanplant van nieuwe fruitbomen. Het gaat om vervanging van eerder doodgegane bomen of van zieke exemplaren die gerooid worden. De eigenaren betalen een gering bedrag voor de bomen die de snoeigroep via Landschapsbeheer heeft besteld. Half maart worden ze geleverd en na opkuilen op de kwekerij van René Scholing gaan ze bij goed weer zo snel mogelijk de grond in. Deze bomen zullen nog vele jaren de erven verfraaien aan de Drijberseweg van de families Kanman, Tjarks, Overduin, Oosterhuis Hamveld, Van der Voet Nieuwe Es en Hissink Emelangen. Zo blijft het vruchtbomenbestand op peil en houden wij het dorp aantrekkelijk. De andere snoeiklanten krijgen bericht als de actie ook volgend jaar is.

Onderhoud

snoeiclub

Heeft u fruitbomen en u weet niet goed hoe deze te snoeien? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag bij u langs voor advies en voor afspraken over onderhoud. Goed onderhoud bevordert de levensduur. Ook voor jonge, pas aangeplante fruitboompjes is snoei in de eerste jaren belangrijk voor een goed hoofdgestel van de kroon. Samen met u snoeien we uw fruitbomen zodat ze gezond blijven, mooi bloeien en goed vrucht dragen.

Leden van de snoeigroep Wijster zijn: Vincent Beijer, Rob van der Voet, Jan Bouwmeester, Pina Dekker, Bouke Oudega, Marloes Rutten, Herman Schuur.

Vragen en informatie: Herman Schuur E-mailadres (geen link) 562412, Bouke Oudega E-mailadres (geen link) 524781 of een van de andere leden.

Let op: E-mailadressen zijn geen link i.v.m. spam
Snoeigroep Wijster