Levensboeken schrijven

In januari 2015 gaat het project "Levensboeken schrijven" van start.

Voor wie?

Het project is bestemd voor mensen voor wie het niet meer zo eenvoudig is om erop uit te gaan.

Wat is het?

De deelnemers worden tijdens een periode van ongeveer drie maanden, wekelijks of tweewekelijks, bezocht door een getrainde vrijwilliger. Samen met deze vrijwilliger blikt de oudere terug op het eigen leven. De gesprekken worden gevoerd aan de hand van thema-kaarten. De vrijwilliger maakt hier uiteindelijk een mooi en vooral persoonlijk boek van.

Wat is de waarde van het levensboek?


Voor mensen die meer aan huis zijn gebonden, is het prettig om af en toe bezoek te krijgen. Het terugblikken op het eigen leven is leuk om te doen en geeft een goed gevoel. Het uiteindelijke product, het levensboek, geeft aanleiding tot het voeren van gesprekken met kinderen, kleinkinderen en ander bezoek. Tenslotte is het boek voor professionals een bron van informatie. Hierdoor wordt het gemakkelijker om contact te maken.

Wat willen we?

We willen graag in contact komen met mensen die op vrijwillige basis aan het project willen meewerken. Mensen die verhalen willen schrijven en mensen die hun levensverhaal willen vastleggen.

Wat zijn de kosten?


Het boek wordt door de verteller zelf betaald. De kosten kunnen varieren van 5,- (zwart/wit geprint) tot 30,- (met kleurenfoto's)

Wilt u meer weten?

Wilt u graag meer informatie of wilt u doorgeven dat u belangstelling heeft voor dit project? Neem dan contact op met Tineke Posthoorn 0593 523450

Of u stuurt een e-mail naar: t.posthoorn@welzijnswerkmd.nl