Tuinaardigheden

Januari

Het ene record na het andere wat het weer betreft. Het is 14 graden in december en ik zag nog iemand het gazon maaien. Ook het onkruid kan je nog steeds wieden. Er bloeien nog steeds rozen, goudsbloemen enz. En zelfs de narcissen staan in volle bloei. Of er komt iets opnieuw in bloei. Ik wordt gebeld door Bregtje, ze heeft de tuinbonen in bloei. Dat is een foto waard en het is nu de vraag of er ook bonen aan komen natuurlijk.

Tuinbonen in bloei

Waarschijnlijk niet, want op een morgen is de natuur bedekt met een witte laag sneeuw. Het is toch winter geworden. En dan kan de boerenkool op de achtergrond bij de foto wel gegeten worden.

De winter is gekomenvoedertafel

We genieten van de drukte bij de voedertafel en er zitten 10 staartmezen in de Lindeboom ook de kramsvogels laten zich in een grote groep zien. De rode appeltjes aan de boom zijn ook niet meer veilig, de merels weten ze nu te vinden. We gaan als er sneeuw ligt niet in de tuin werken. Als dit weer weg is en er is geen vorst begint de snoei van de fruitbomen. We kunnen weer ons hart ophalen en rondsnuffelen in de catalogus met de tuin-en bloemenzaden. Bedenken wat we straks in de tuin gaan planten en zaaien, maar nu een beetje genieten van de winter.

Gea Koning