Wijster

nieuws en informatie

Wijster
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zorgcafé Dementie en Parkinson Beilen

april 9 @ 19:30 - 21:00

Zorgcafé Beilen – dinsdag 9 april 19.30 uur Karspelhof

Deze keer organiseren we een gecombineerd zorgcafé Dementie en Parkinson met als thema: “Wat te doen als eten en drinken problemen geeft”. Eten en drinken is iets van alle dag. Bij zowel de ziekte van Parkinson als bij dementie kan er een moment komen, dat dit niet meer zo vanzelfsprekend is. Soms gaat het slikken of kauwen moeilijker, met als gevolg dat de eetmomenten minder prettig verlopen. Hoe ga je dan om met verslikken, verminderde spierfunctie of wat kun je doen als het begrip van wat gezegd wordt achteruitgaat.

Er zijn  twee gastsprekers: logopedist Reinier Bremer en diëtiste Annet Schenkel. Zij gaan samen met de bezoekers onder meer  in gesprek over oorzaak en gevolgen, hoe eten en drinken zo prettig en gezond mogelijk blijft, welke hulpmiddelen er zijn en hoe mensen zo lang mogelijk zelf regie kunnen houden.

Het Zorgcafé is een ontmoetingsplaats, waar patiënten, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen.

Komt u ook de 9e  of kent u iemand voor wie deze bijeenkomst interessant is?  Vanaf 19.00 uur is de deur open en staat er koffie/thee klaar. Heeft u problemen met vervoer, dan kunt u (minimaal 2 werkdagen van tevoren) mailen of bellen met Stichting Buurtvervoer Midden-Drenthe:  of van ma t/m vrijdag van 9.00 – 13.00 uur T. 0593 – 729 492

Aanmelden vooraf is prettig, maar niet verplicht en kan door een mail te sturen o.v.v. Zorgcafé Beilen naar   of door te bellen op werkdagen naar Welzijnswerk Midden-Drenthe: tel. 088-165 1200

2024-04-09 Flyer Zorgcafé logopedist en dietist 

Gegevens

Datum:
april 9
Tijd:
19:30 - 21:00