Recreatie op de VAM-berg

VAM-berg geopend voor fietsers!

Op donderdag 18 oktober 2018 is de Col du VAM officieel geopend met een korte etappe over één van de nieuwe fietsroutes.

Fietsen op het parcours

Op het fietsparcours op de VAM-berg geldt eenrichtingsverkeer. Het fietsparcours bestaat uit drie klimroutes en één afdaling. De routes op de VAM-berg zijn in totaal 2100 m lang en hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Op de meest noordelijke route vind je aan het einde van het parcours een keienstrook met een stijgingspercentage van 15%.

Dronebeeld

Mountainbiken

Naast het fietsparcours is er ook een bikepark en een zeer uitdagende mountainbike route gerealiseerd. Met de verbindingsroute vanuit de Boslounge in Spier kan deze aansluitend aan de Dwingelderveld route worden gerealiseerd. Ook is er een 25 km lange verbindingsroute met het mountainbike parcours in Sleen.

Ingang bikekpark
Ingang bikepark VAMberg

Op de volgende plaatsen kun je parkeren met de auto en (via een verbindingsroute) starten met de fiets- en MTBroutes.

Kijk voor meer informatie op de website van OpFietse. Hier kunt u de GPX bestanden voor de verbindingsroutes downloaden.

Wandelen

Op de VAMberg zijn ook diverse wandelroutes uitgezet. Een mooie startplaats is de Koffiekiosk het Blinkerdje, maar er zijn diverse andere parkeerplaatsen waarbij de wandelroutes kunnen worden gedaan.

Meer informatie