Afvalinzameling

Ophaal Oud Papier

Het oud papier wordt iedere 2e zaterdag van de maand na 9:00 uur opgehaald. In de maand augustus wordt er geen papier opgehaald.

Doe het oud papier in de oude afval container. Zit deze vol dan bij voorkeur in kleine afgesloten dozen en maak deze niet te zwaar. Wat als prettig ervaren wordt is het klaar zetten in de kruiwagen, zodat er niet diep gebukt hoeft te worden.

Let op: zet het oud papier a.u.b. niet de avond ervoor klaar als er regen wordt voorspeld en niet in plastic zakken.

De inzameling van het oud papier wordt geregeld door de Zuiderenk. Wanneer u verdere inlichtingen hierover wilt dan kunt u contact opnemen met Jolanda Tjabringa (06–22210149).

Afval

In de afvalwijzer van gemeente Midden-Drenthe staat alle informatie die u nodig heeft m.b.t. het legen van afvalcontainers. Er is een Afvalwijzer app beschikbaar zodat u altijd weet welke container aan de weg moet worden gezet.

Containers

Glascontainer

Deze staat aan de Kampsweg vlak bij school IKC De Zuiderenk (Drijberseweg 2, 9418 PW Wijster).

Kledingcontainer

Op het schoolplein van IKC de Zuiderenk staat een kledingcontainer van Curitas. De opbrengst hiervan komt deels ten goede van de school.

Daarnaast kunt u ook oude kleding kwijt in de Sympanybak bij de glascontainers.

Luier- en incontinentiemateriaal

De container staat aan de Kampsweg in Wijster (parkeerplaats bij de school). Afhaaladres luierzakken: supermarkt Wijster.

Het luier- en het incontinentiemateriaal moet in zakken in de inzamelcontainers worden gedaan. Bij de supermarkten in de buurt van de inzamelcontainers zijn hiervoor speciale (gratis) zakken te krijgen. Het gebruik van de inzamelcontainers is gratis.