Stichting Sportvoorzieningen Wijster

Sportpark de Meer

De Stichting Sportvoorziening Wijster (SSW) draagt zorg voor het totale beheer en de exploitatie van de sportvoorzieningen op het sportcomplex De Meer.

Het sportpark biedt volop goed geoutilleerde sportfaciliteiten en beschikt over een sporthal en drie voetbalvelden. Daarnaast stelt de stichting zich tot doel: het bevorderen en het verrichten van activiteiten die de sportbeoefening en de vrijetijdsbesteding in Drijber, Spier en Wijster ten goede komt. De Stichting verhuurt de sportaccommodatie aan verenigingen, bedrijven en particulieren. Ook behoort de faciliteit voor seminars, congressen en beurzen tot de mogelijkheden.

Sportcomplex De Meer

Het complex is de afgelopen jaren continue ge-upgrade. Hierdoor beschikken wij over 3 voetbalvelden, een volwaardige sporthal, een fitnessruimte en 8 kleedruimtes inclusief douches, welke ruimschoots voldoen aan de huidige eisen gesteld door NOC/NSF en Sportbonden, waardoor we dan ook met regelmaat nationale elftallen mogen ontvangen.

Wat zijn de mogelijkheden…

 • Verhuur van sporthal en sportvelden per uur, per dag of per dagdeel
 • Arrangementen voor sportieve activiteiten van buurt en personeelsverenigingen
 • Verhuur van sporttoestellen en tribunes
 • Is de thuishaven van: Voetbalvereniging Wijster, handbalvereniging SVWW, gymnastiekvereniging SGV, volleybalvereniging Drijber en voor het sporten van de beide basisscholen in Wijster en Drijber

Contact Sportpark

Sportpark “De Meer” Sportweg 10, 9418 PA Wijster +31 (0) 6 4145 8849 KVK 41020780  ­­­­IBAN NL05RABO0306519577

Beheerder: Adrie Werners +31 (0) 6 4145 8849

Dagelijks Bestuur:

Johannes Bosvoorzitter+31(0) 6 2239 7897
Jan Egbert Ipemasecretaris+31(0) 6 2515 1828
Christiaan Bospenning
meester
+31(0) 6 2867 6939

Informatie over de Meerfit:

Algemeen coördinatorFrits van Veen+31(0) 6 5333 5289
FitnessLisanne Both+31(0) 6 3818 3771
SpinningGeert Woltjer+31(0) 6 2383 3108
ZumbaRita Bisschop+31(0) 6 5552 7491

Bewegen = gezond en gezellig

Wijzigingen in de deelname dienen doorgegeven te worden aan Frits van Veen.

Via een groep in WhatsApp wordt iedereen geïnformeerd of er wijzigingen zijn in tijden / avonden.

Volgens de nieuwste richtlijnen van de Gezondheidsraad zouden volwassenen wekelijks ten minste twee en half uur matig intensief moeten bewegen. Ook worden spier- en botversterkende activiteiten aanbevolen. Dit alles verlaagt het risico op chronische zieketen als diabetes, hart- vaatziekten, depressieve klachten en bij ouderen botbreuken.

Fitness (alle leeftijden)

Locatie: in de fitnessruimte (boven de nieuwe kleedkamers)

Wekelijks zijn er vier groepen actief in alle maanden met uitzondering van juli en augustus en feestdagen.

 • Maandag               08.30 – 10.30 uur (begeleiding van 09.00 – 09.45 uur)
 • Woensdag             08.30 – 10.30 uur (begeleiding van 09.00 – 09.45 uur)
 • Woensdag             18.30 – 20.30 uur (begeleiding van 18.45 – 19.30 uur)
 • Vrijdag                   13.30 – 15.30 uur (begeleiding van 13.45 – 14.30 uur)

De groepen worden begeleid door Fysiotherapie Wijster. Tijdens deze begeleiding worden in groepsverband diverse oefeningen gedaan. Daarnaast kun je individueel gebruik maken van de toestellen. Er zijn loopbanden, spinningfietsen, crosstrainers, roeitrainers etc. De deelnamekosten bedragen € 15,00 per maand en deze worden per kwartaal geïnd (van september t/m december worden 4 maanden geïnd).

Spinning (alle leeftijden)

Locatie: in de fitnessruimte (boven de nieuwe kleedkamers)

We hebben de beschikking over 12 Spinningfietsen. Op donderdagavond van 19.15 – 20.15 uur worden deze gebruikt onder leiding van Geert Woltjer.

Wat is spinning?

Spinning is meer dan alleen een stukje fietsen op een spinningfiets. Het is een sport waarbij het draait om conditie opbouwen en vet verbranden. Met spinning kan je tussen de 600 en 800 calorieën verbranden, de beste manier om gewicht te verliezen is door veel calorieën te verbranden.

Spinning kan het beste worden omschreven als ‘fitness op een fiets’. Op motiverende muziek en onder begeleiding van de instructeur fiets je jezelf door de training. Oefeningen bestaan uit het afwisselen van de weerstand, fietsen op het ritme van de muziek (sneller en langzamer, zittend of staand), het trekken van sprintjes en het beklimmen van heuvels.  Door zelf de mate van weerstand (van de pedalen) te kiezen, bepaalt ieder voor zich zijn of haar eigen niveau. Hierdoor is een spinningsessie voor iedereen geschikt; van beginner tot getrainde sporter.

Voor de reguliere sessies op donderdag vragen we een bijdrage van € 35 per persoon per kwartaal. Wil je een keer meedoen dan kun je dat een keer gratis uitproberen.

Zumba (alle leeftijden)

Locatie: in de fitnessruimte (boven de nieuwe kleedkamers)

Een seizoen bestaat uit een aantal sessies, die gehouden worden op opeenvolgende dinsdagavonden van 19.30 tot 20:30 uur in de fitnessruimte van de Meerfit. Er is een seizoen van 10 sessies, dat loopt van oktober tot december en één van 15 sessies, dat loopt van januari tot april. De sessies worden gegeven door Rita Bisschop.

Wat is zumba-dance:

Zumba-dance is een op Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness, die Latijnse en internationale muziek met swingende dansbewegingen combineert. Hierdoor ontstaat een dynamisch, leuk en effectief fitness-systeem. Het is een leuke manier om lekker fit te worden. Één van de redenen waarom Zumba zo populair is, is omdat het een speelse work-out is waarbij de kans op blessures vrij klein is. Deelnemers dansen op het ritme van de muziek, zonder strenge dansregeltjes te hoeven volgen of zich precies aan de vorm te moeten houden. Alles is vrij losjes, dat maakt het aantrekkelijk voor een groot publiek.

Waarom zumba-dance:

 • Het is goed voor je uithoudingsvermogen (conditie)
 • Het is een work-out waarmee je vet verbrandt (als je meer dan 30 minuten traint)
 • Iedereen kan meedoen
 • Het is leuk! Lekker vrij op muziek bewegen

Voor wie:

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die van dansen en vrolijke muziek houdt.

Aanmelden:

Je kunt je aanmelden per seizoen en daarvoor e-mail je naar

Voor meer informatie over deze activiteit e-mail je naar

Je betaalt éénmalig € 35,– voor 10 sessies en € 52,50 voor 15 sessies. Wil je een keer meedoen dan kun je dat een keer gratis uitproberen.

Hoe te bereiken…

Het sportcomplex De Meer is goed bereikbaar.

Uit zowel richting Assen, Beilen als richting Zwolle, Hoogeveen (A28):

 • Afslag 29: Dwingeloo, Spier, Wijster;
 • Rechtsaf over viaduct;
 • Bij de T-kruising, links richting Spier, Wijster;
 • In Wijster borden sportvelden volgen.