Gastvrij welkom in Wijster

Origineel geplaatst op: 5-4-2017

Wie Wijster binnen rijdt wordt aan de oostkant op de hoek Boerkoelweg en Brunstingerweg en aan de westkant op de Kampsweg bij het spoor ook dit voorjaar weer vrolijk en gastvrij welkom geheten door bloeiende narcissen en andere voorjaarsbloemen. In december 2015 hebben leerlingen van de Zuiderenk onder leiding van meester Johannes vanuit het project Wijster in’t Groen op deze plekken met veel enthousiasme de bollen geplant. Ze hebben eer van hun werk, de voorjaarsbloemen zijn voor ieder een vrolijk gezicht. De toegang aan de oostkant is extra bijzonder. De zwerfstenen uit Finland meegekomen met het ijs en volledig ‘ingeburgerd’ als echte Drentse keien markeren hier de toegang tot ons dorp. En het bankje nodigt de passerende toerist uit tot reflectie en overpeinzing van het Drentse landschap.