Officiele opening van het fietspad Beilen-Wijster

Geplaatst < 2006

Op vrijdag 10 november 2006 heeft de officiële opening plaatsgevonden van twee waardevolle schakels voor het recreatieve fietspadennet van Midden-Drenthe; de fietspaden Beilen-Wijster en Beilen-Spier.

De officiële ingebruikname is door een wielerploeg van afgevaardigden van betrokken instanties en partners uitgevoerd. Zij hebben een fietsroute afgelegd over beide trajecten en zijn gefinished aan de Mr. Hadderstraat te Wijster. Wethouder Bolhuis heeft de officiële ingebruikname toegelicht aan de betrokken grondeigenaren, aanwonenden en genodigden. De wethouder heeft toegelicht dat de plannen voor de aanleg van deze vrijliggende fietspaden tussen Beilen en Wijster en de aansluiting vanuit Beilen naar Spier er al lagen in het begin van de jaren negentig. Uit de reacties van de betrokken dorpsverenigingen bleek de algehele waardering voor de realisatie van de aanleg van de fietspaden. Deze realisatie hiervan is financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van de Europese Gemeenschap, de provincie Drenthe, het recreatieschap Drenthe en de gemeente. De fietspaden zijn mede dankzij de steun, instemming en medewerking van grondeigenaren en aanwonenden én die van de dorps- en buurtverenigingen van Wijster, Holthe, Lieving, Makkum en Musselhorst tot stand gekomen.