Overdracht activiteiten van Coöperatieve Landbouwvereniging “Wijster”

Origineel geplaatst op: 7-12-2017

Per 1 december zijn de activiteiten van Coöperatieve Landbouwvereniging “Wijster” overgedragen aan L.V. “Wijster” B.V.. L.V. staat voor landbouwvereniging. Omdat het geen vereniging meer is vanaf 1 januari mag de naam Landbouwvereniging niet meer gevoerd worden volgens de regels. Om toch herkenbaarheid naar het verleden te behouden is voor deze naam gekozen.

Eigenaar van L.V. “Wijster” is Jan Katerberg uit Aalden. Hij zal de activiteiten van de Coöperatie doorzetten in de huidige vorm. Nadat het bestuur van de Coöperatie had besloten om te stoppen met het bedrijf zijn zij in contact gekomen met Jan Katerberg als overnamekandidaat. Na een aantal gesprekken zijn zij tot overeenstemming gekomen en is de overdracht van het bedrijf een feit. “De winkel blijft open en de handel in het huidige assortiment met de klanten zal op vergelijkbare voet doorgaan” aldus Jan Katerberg die ook een agrarisch handelsbedrijf runt in Hoogeveen.

Gezinus Koning, velen van u welbekend, gaat per 1 februari stoppen als bedrijfsleider. Na jaren van trouwe dienst zit zijn werk er op en gaat hij genieten van een welverdiend pensioen. “Gezinus draagt de zaak op een heel plezierige manier aan mij over” aldus Katerberg, “ en dat is voor mij heel belangrijk. Klanten zo goed mogelijk van dienst zijn is zijn vak en dat zal ook voor mij de grote uitdaging zijn. Zijn hulp om het bedrijf door te laten draaien is voor mij belangrijk. Met zijn steun blijft de vertrouwde service en kwaliteit gewaarborgd. Ik wil hem daar dan ook graag voor bedanken”.

Opvolger van Gezinus is Jan Egbert Ipema, ook een bekende in Wijster. Jan Egbert verruilt zijn baan bij Attero voor de functie van bedrijfsleider bij L.V. “Wijster”. Jan Egbert zal alle voorkomende werkzaamheden verrichten, de winkel draaiende houden en de contacten met de afnemers onderhouden.

Vanaf 15 december gaat de winkel tijdelijk dicht om de overdracht goed te kunnen doen. Vanaf 2 januari wordt de winkel weer voor iedereen geopend.

L.V. “Wijster” zal proberen een functie te blijven vervullen in het dorp Wijster en de omtrek. Jan Katerberg en Jan Egbert Ipema willen iedereen graag verwelkomen in de winkel en op het bedrijf aan de Bruntingerweg 7.