Mogelijke geuroverlast komende periode van Attero

Als u in de directe omgeving van Attero Wijster woont, willen we u graag informeren over mogelijke geuroverlast in de komende periode. Deze mogelijke overlast komt voort uit onze waterzuiveringsinstallatie. In dit artikel leggen we u uit waar dit door komt.

Op dit moment vindt groot onderhoud plaats aan de waterzuiveringsinstallatie.

De waterzuivering heeft een grote vijver die al 25 jaar is afgesloten met een doek waaronder slib verzamelt. Om de waterzuivering goed te laten blijven werken moeten we na 25 jaar het slib een keer uit de vijver te verwijderen. Daarvoor moet het doek van de vijver af. Hierdoor komt er mogelijk geur vrij. Na het verwijderen van het slib zal er waarschijnlijk weer een nieuw doek op de vijver komen, zodat de vijver weer is afgesloten om geur te voorkomen.

Wij vinden het heel vervelend voor u dat deze geur voor eventuele overlast kan zorgen. Helaas is dit noodzakelijk onderhoud dat nu moet gebeuren. Deze werkzaamheden zijn vooraf afgesproken met de Provincie. Op onze locatie werken we met E-noses (elektronische geur meet stations) om de geuremissies goed te kunnen volgen. De Provincie heeft hier ook een verbinding mee zodat zij ook alles kunnen volgen. Zij waren ook bij de start van de werkzaamheden aanwezig.

We hopen dat u begrip heeft voor deze situatie. Bovenal hopen we dat u niet teveel overlast ervaart van de werkzaamheden.

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Met vriendelijke groet,

Dick Verhoeven
Manager Operations EfW