Uitnodiging bijeenkomst energietransitie

Update: de energietransitie bijeenkomst is op dinsdag 28 juni in ’t Kaampie in Drijber.

Op 25 januari 2022 is door een aantal Energie Coöperaties, de gemeente Midden-Drenthe en het Dorpenoverleg Midden-Drenthe (DOM) een convenant energietransitie getekend met als doel de overstap te bevorderen naar een duurzamere samenleving door het opwekken van hernieuwbare energie. In dit convenant zijn eerder opgehaalde ideeën van inwoners meegenomen.

Nu is het tijd om tot actie over te gaan. Dorpenoverleg Midden-Drenthe heeft daarbij de rol van aanjager. Via de plaatselijke verenigingen van dorpsbelangen willen wij jou, als inwoner van je dorp of buurtschap betrekken bij het opwekken van hernieuwbare energie.

Er wordt al veel individueel gedaan, wat kunnen we gezamenlijk lokaal oppakken? Met als uitgangspunt dat een lokaal initiatief ten goede komt aan de eigen omgeving.

Tijdens een plaatselijke bijeenkomst maak je als inwoner kennis met de mogelijkheden om de energietransitie vorm te geven in jouw gebied. De Energie Coöperatie uit jouw gebied zorgt voor de nodige kennis en inzicht. Annelies Lely, kwartiermaker bij de totstandkoming van het convenant, begeleidt deze avond.

We nodigen je graag uit op de avond in jouw postcodegebied. Zie onderstaand schema voor de verdeling.

DatumEnergie CoöperatieDorpen
Maandag 20 juniWesterborkWesterbork, Orvelte, Zuidveld, Elp, Zwiggelte, Eursinge
Dinsdag 28 juniDrijberDrijber, Wijster, Hijken, Hooghalen

Update: de energietransitie bijeenkomst is op dinsdag 28 juni in ’t Kaampie in Drijber.

Namens Dorpenoverleg Midden-Drenthe

Kees Kuik, bestuurslid