Archeologisch informatiepunt Noorderes Wijster

Geplaatst < 2006

Voor de realisering van een archeologisch informatiepunt krijgt Dorpsbelangen Wijster een Leaderbijdrage van 20.000 euro. Het initiatief ‘Archeologisch informatiepunt Noorderes Wijster’ maakt deel uit van het project Vitale Dorpen.

Het project ‘Archeologisch Informatiepunt Noorderes Wijster’ gebruikt de Europese subsidie voor de plaatsing van een informatieplateau met een bronzen maquette van een boerenerf uit de bloeitijd van de nederzetting, een kijkscherm waarop het dorp op de oorspronkelijke plek is te zien en de aanleg van parkeergelegenheid voor de bezoekers. De aanbesteding van de grond voor het archeologisch monument is gedaan. Veldkamp zal het betonwerk uitvoeren. De kunstenaar is al gevorderd met het kunstwerk dat hufterproef zal worden uitgevoerd. Uiterlijk 1 mei 2006 zal het monument gereed zijn.