Schelpenpadtie

Geplaatst 19-06-2008

19 juni – Het is bijna zo ver, donderdag 19 juni wordt het Schelpenpadtie officieel geopend. De opening is om 19.30 uur aan Kanaal OZ 3 te Wijster. Dit wandel- en fietspad is er gekomen in nauwe samenwerking tussen gemeente, Dorpsbelangen Wijster, Plaatselijk Belang Drijber en buurtvereniging Holthe, Lieving en Makkum. In het dorpsplan ‘Essen in Perspectief‘ uit 2000 werd de wens geuit langs de oever van het 16 km lange Linthorst Homankanaal een wandel- en fietspad aan te leggen. De dorpen aan het kanaal – Holthe, Lieving, Makkum en Wijster en Drijber – vormden drie jaar geleden de werkgroep‘ Schelpenpadtie‘.

Enerzijds om de mogelijkheden voor een recreatief pad te verkennen, maar ook om zich te verdiepen in de historie van het kanaal. De werkgroep heeft zich ingezet om bij het nieuwe ‘padtie‘ deze boeiende geschiedenis voor iedereen zichtbaar te maken.