A.E.D. Startsein 6-minuten zone in Wijster.

Geplaatst 01-09-2011

Eindelijk is het dan zover dat de AED is geïnstalleerd aan de gevel bij Cafetaria “De Knapzak”. Vrijdagmiddag 16 september a.s. om 15.30 uur willen wij de AED officieel in gebruik nemen. Wij nodigen u uit om hierbij aanwezig te zijn. Wij willen de EHBO vereniging bedanken voor het beschikbaar stellen van de AED, Cafetaria “De Knapzak” voor het beschikbaar stellen van de gevel en de stroom en installatiebedrijf Fa. Snijder voor het aanleggen van de bekabeling.Wat was ook al weer de 6-minuten zone?

In het geval dat er in of om Wijster een hartstilstand wordt gemeld bij de centrale meldkamer via alarmnummer 112, dan worden er meteen 2 ambulance op pad gestuurd. Daarnaast wordt er naar 10 vrijwilligers (gediplomeerde hulpverleners) een SMS gestuurd met de vraag om zo snel mogelijk de AED te halen en/of naar het slachtoffer te gaan om met de reanimatie te starten totdat de ambulances zijn gearriveerd. Deze 6 minuten zones zijn al op veel plaatsen in Drenthe en ook landelijk actief. Ook in Wijster is vanaf nu deze vorm van hulpverlening beschikbaar. Wij beschikken momenteel over 15 vrijwilligers, die allemaal beschikken over het reanimatiediploma. Als u nu denkt: dat wil/kan ik ook, dan kan dat, graag zelfs. Meld u dan aan bij Berend van Noord (telnr. 0593-562416 of 06-43070711) U kunt natuurlijk 16 september ook komen kijken bij de officiële ingebruikname.

Wij zien u graag op 16 september as om 15.30 uur bij De Knapzak.